Kredietwaardigheid buitenlandse partner: GraydonCreditSafe

Heel wat bedrijven kampen met drempelvrees om buiten de landsgrenzen aan de slag te gaan. De stap in het onbekende en de risico’s die ermee gepaard gaan, schrikken vaak af. 

 

Anke van Oosterhout

 

customer success director

GraydonCreditsafe 

Afstand creëert onzekerheid. Wanneer je in een nieuwe markt gaat opereren, is het dus van belang dat je toegang hebt tot de juiste informatiebronnen.

 

Dorien Boeykens

 

key accountmanager

GraydonCreditsafe 

Het betaalgedrag opvolgen en de aanbevolen kredietlimiet  naast de orderwaarde van jouw nieuwe klant leggen geeft gemoedsrust in het zakendoen.

 

Mo El Mokaddam

 

key accountmanager

GraydonCreditsafe 

Tip van Anke, Dorien en Mo El

Er zijn een aantal acties die je kan ondernemen om een beter beeld te krijgen van de partij waarmee je zaken gaat doen. Met die inzichten kun je het risico op wanbetalingen beperken:

Wie is de UBO van de organisatie? Wie is de uiteindelijke belanghebbende achter de organisatie waar je zaken mee wilt doen?  

Wat is de bedrijfsstructuur van de organisatie? Is het bedrijf waarmee je zaken wilt doen onderdeel van een grotere groep? Opereert het bedrijf alleen in eigen land? Of wereldwijd? 

Wie tekent het contract? Is deze persoon wel bevoegd om het contract te tekenen? Het is belangrijk om een legaal bindende overeenkomst aan te gaan.  

Is het bedrijf in staat te betalen binnen de afgesproken termijn?  Je wil zo min mogelijk het risico lopen dat jouw klant uiteindelijk niet betaalt voor de diensten of de producten die je geleverd hebt. 

 

Veilig & professioneel zakendoen dankzij data intelligentie van GraydonCreditsafe. UNIZO-leden genieten 50% korting op het uitgebreide GraydonCreditsafe standaardpakket. 

Met dank aan onze partners